December 14, 2019
Home Architecture Experience Tranquility in Residence EV06 in Thailand

Experience Tranquility in Residence EV06 in Thailand

Experience Tranquility in Residence EV06 in Thailand

It is always said and believed that there are series of stories that lies behind every construction of homes and buildings. Just like what we have for today, which is owned by a family who moved from Hong Kong who wants to enjoy new memories with a new house built at the top of a cliff. Yes, you heard it right; at the top of a cliff! We may think if this can be possible, well for this family who believes in the saying that “There’s no place like home”, for them of course with the help of an architect it is not impossible.

Residence EV06 is a private residence plotted in a land of steady slope cliff in Phuket, Thailand. The architecture was meant to hide from the frontal road; aside from it is a personal choice of the client, the purpose is to experience a wide-angle view of Andaman Ocean and also to have an enigmatic effect to it. And also, the owners wanted that the design would be incorporated with the nature. For this to happen, majority of the areas and rooms of this house was used with woods and combined with glass to maintain the transparency of the views. This is a three-storey house outlining geometrical features with a modern vocabulary of design.

EV06 DBALP residence This residence features a geometrical outlines that outstand the construction of this edifice.

geometrical lines Spaces that are adorned with lots of trees gives a warm sense of environment.

front yard This front yard showcases a wide area to experience the warmth of the environment; the extensive concrete wall hides a paradise behind.

living room The long couch is an accent for the living room where you can enjoy the view of the sea.

resting area Add more lounge chairs to areas where perfect view of the sea is an easy access.

wooden dining table The long wooden table is perfect furniture for the dining area, is then placed facing the ocean.

glass door The glass door can be opened if necessary to allow more natural air to go inside.

bedroom I wonder how beautiful it would be if those side lamps are lighted during night accented with lounge a chair that adds a drama.

bathroom The bathroom just shows the primary material that is being used all throughout the space, woods mixed well with good lightings gives an elegant glow.

spa area Jacuzzi A unique design of master bath, the small size pool takes like a sense of serenity just like in a spa.

media room Long and soft-fabricated couches are very inviting; it’ll be very comfortable to sit on it.

office table Giving you a comfortable place to work, table placed in a sea view.

sea side view I love the spot! Perfect place to hang-out after a long tiring day!

infinity pool Splendid! Wonderful tiles idea for pools, by seeing this, it just looks like glittering stars from up above.

EV06 DBALP residence A wide open space allows more light to inside and making the spaces well-ventilated.

Surely, at this moment, the family living on this house is experiencing a wide range of calmness and peacefulness. This is a best place where you can always feel that you are welcomed, soothed and comfortable in living. This outstanding residential project made by Duangrit Bunnag Architect Limited (DBALP) simplifies a true essence of a dream house.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.